Sign of the Times

Sign of the Times is het educatieve burgerschapsprogramma dat ontwikkeld is rondom de gelijknamige EO-documentaireserie. De doelgroep zijn bovenbouwleerlingen van Havo en VWO en studenten in het MBO (leeftijd 15+)

In iedere aflevering spreken bekende vrouwelijke internationale denkers zich uit over de belangrijke thema’s van de toekomst:

1.      Democratie

2.      Klimaat

3.      Religie

4.      Ongelijkheid

5.      Leiderschap

Voor de lessenserie heeft Nieuw Wij in samenwerking met de EO en Verus een vertaalslag gemaakt naar het onderwijs. De vijf afleveringen van de documentaire worden in een verkorte versie aangeboden. Jongeren worden bij het kijken begeleid door presentatrice Anne-Mar Zwart. Daarbij zijn er per les kennis en reflectieopdrachten toegevoegd.

Er zijn twee opties om met de lessen aan de slag te gaan. Er is een lesbrief beschikbaar voor de docenten waarbij de films gecombineerd worden met klassikale opdrachten. Daarnaast is het ook mogelijk om leerlingen in de digitale omgeving van de Nieuw Wij Academy het online Sign of the Times programma te laten volgen. De opdrachten zijn direct gericht op de leerling en niet afhankelijk van de interactie in het klaslokaal.

Leerlingen kunnen deelnemen aan Sign of the Times door op de knop Deelnemen te klikken en zich in te schrijven.

Naast het onlineprogramma is er een docentenhandleiding beschikbaar voor het inrichten van de eigen lessen.Inhoud